sobota, 3 marca 2012

pseudopalmiery - cynamonowe, słodkie chrupiące ślimaki

Pin It


Udały się przez przypadek. Totalnie. To ulubione ciastko Małysza.
A wystarczyło :
1 opakowanie ciasta francuskiego
cukier drobny i cynamon mielony
odrobina mąki do oprószenia

Kompletnie nie potrafiłam sobie poradzić ze zwinięciem klasycznych palmierów,więc zrobiłam małe ślimaki...
Ciasto oprószyłam mąką, pospałam cukrem i cynamonem z obu stron. 
zrolowałam, pocięłam na plasterki, które lekko rozwałkowałam. 

Takie rozwałkowane ślimaki posypałam cukrem z obu stron. Piekłam na papierze po 10 minut (aż będą zrumienione) z każdej strony w 200 st. 



4 komentarze :

  1. Bardzo apetyczne ;) Do herbatki zjadłabym bardzo chętnie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jednego takiego do kawy porposzę !
    Pozdrawiam gorąco.

    OdpowiedzUsuń
  3. dzięki za komentarze :] pozdrawiam serdecznie!!

    OdpowiedzUsuń