Jak w temacie - wszystkie znaki na niebie i ziemi każą mi podjąć ostateczne wyzwanie i zakończyć paranoję związaną z magisterką.
Nie uwierzycie właśnie w tej sekundzie pojawił się Gordon i kazał mi wziąć się do roboty. Słodkie . Oto on:
Jeszcze tylko przepis:
Klasyczny, naprawdę błyskawicznie się go przygotowuje. Gordon podaje go do minihamburgerów z bekonem, ale sprawdzi się z każdym tłustym grillowanym lub smażonym mięsem o wyrazistym smaku. Można go przechowywać w lodówce i serwować do kiełbasek i parówek.
Nie uwierzycie właśnie w tej sekundzie pojawił się Gordon i kazał mi wziąć się do roboty. Słodkie . Oto on:
Jeszcze tylko przepis:
Klasyczny, naprawdę błyskawicznie się go przygotowuje. Gordon podaje go do minihamburgerów z bekonem, ale sprawdzi się z każdym tłustym grillowanym lub smażonym mięsem o wyrazistym smaku. Można go przechowywać w lodówce i serwować do kiełbasek i parówek.
Absolutny must-do dla mięsożerców!
Sos barbecue wg Gordona Ramsaya*:
1 cebula - posiekana
3 ząbki czosnku - posiekane
1 łyżka oliwy
pieprz/sól
1 łyżka brązowego cukru (najlepiej drobnego muscovado)
1 łyżka sproszkowanej wędzonej słodkiej papryki (można zastąpić zwykłą suszoną)
ocet jabłkowy
sos Worcester
ketchup dobrej jakości
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek, pieprzymy i odrobinę solimy,po kilku minutach dodajemy cukier, po chwili paprykę, kiedy składniki się podsmażą wlewamy trochę octu (ok. 1, 5 łyżki), kiedy odparuje dodajemy sos Worcester i ketchup. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody, mieszamy i odparowujemy do porządanej gęstości.
yummy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz