czwartek, 29 marca 2012

ananas zaszlachtowany

Pin It
Niby banalne ale jakie ładne.
a ja dzisiaj mam ochotę na łatwe i przyjemne.
I ogólnie czwartek  - kryzys.

Ciasto cynamonowe/ czyli, że w przepisie będzie cynamon/

jajko
mleko
mąką pszenna 
cukier waniliowy
cukier 
cynamon. 

Wszystkie składniki miksujemy na gęste ciasto naleśnikowe. 
Wszystko robiłam na oko, więc nie podaję dokładnych miar, ale 1 jajko wystarczyło na całego dużego ananasa. 

Świeżego ananasa najpierw kroimy w plastry, odzieramy ze skóry i wydłubujemy środek, 
następnie zanurzamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 

Moja siostra zawsze się bulwersowała,że wrzucam rzeczy na zimny olej. I tak, to prawda, nigdy przenigdy nie należy tego robić, bo wtedy rzecz będzie strasznie tłusta i obleśna.

A dzięki rozgrzaniu patelni bardzo mocno  mamy ananasa w chrupiącym, cienkim cieście "]


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz