Są tak wilgotne, słodkie, pachnące i pyszne, że uzależniają..
sKŁAD:
/7-8 sztuk/
suche:
1 niepełna szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
1/4 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
1/4 szklanki drobnego cukru
1/4 szklanki brązowego cukru
pół tabliczki posiekanej białej czekolady
mokre:
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju roślinnego
1 małe jajko
1 małe jajko
1łyżeczka ekstraktu waniliowego
dODATKOWO:
12 ładnych malin
6 kostek mlecznej czekolady Schogetten Milk Cream Caramel
aKCJA:
Mieszamy w osobnych naczyniach suche i mokre składniki. Łączymy delikatnie.
Wykładamy do papilotek po łyżce masy.
Do każdej wkładamy 1 kostkę czekolady.
Uzupełniamy masą, ale tylko do ok 3/4 wysokości foremek.
Układamy po 2 maliny na muffince i posypujemy płatkami migdałowymi.
Wstawiamy do nagrzanego na 200 st. piekarnika na ok 20 minut.
Pierwsze 10 minut można podpiekać dół, a drugie 10 rumienić górę, wtedy są delikatnie chrupiące na wierzchu.
świetna jest czekoladowa niespodzianka w środku.
OdpowiedzUsuń