wtorek, 5 czerwca 2012

spaghetti z łososiem i rukolą

Pin It
Proste, smaczne, szybkie :>


sKŁAD:

makaron / spaghetti, bucatini, linguine, tagliatelle../ gotujemy al dente

sOS:
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
pół szklanki białego wina
oliwa z oliwek
 300 gr wędzonego łososia
szklanka śmietany kremówki 30 %
pieprz i sól do smaku

aKCJA:

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem.
Kiedy się zrumieni dolewamy wino. Odparowujemy.
Dorzucamy pokrojonego w paseczki łososia. Podsmażamy lekko.
Dolewamy śmietankę, dodajemy sól i pieprz.

Mieszamy z ugotowanym makaronem, podajemy z rukolą.




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz