Utopence, czeskie marynowane parówki
sKŁAD
400 gr parówek / oryginalnie powinny być grube i krótkie, u mnie były berlinki/
1 średnia cebula
1 czerwona papryka
2-3 ogórki konserwowe / u mnie 5 miniogóreczków z chilli/
2 szklanki wody
szklanka octu (10%)
przyprawy: sól, pieprz ziarnisty, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe
aKCJA
Zagotować marynatę: ocet, wodą, przyprawy. Ostudzić.
Parówki naciąć i powtykać w nie kawałki papryki. Pokrojoną na kawałki / zależnie od wielkości słoika/ cebulę, resztę papryki, ogórki i parówki ułożyć w słoiku i zalać marynatą / z przyprawami/.
Odstawić na 3-6 dni.
Przepis pochodzi STĄD.
ciekawy pomysł z ta parówka:)
OdpowiedzUsuńjeszcz enie jadlam takiech parowek ..ale lubie takie przekaski "na kwasno" musze w koncu zrobic:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń