bISZKOPT *:
2 jaja
100 gr mąki pszennej
160 gr. drobnego cukru
50 ml wrzątku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
/przepis oryginalny tu: http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2012/05/truskawkowe-szalenstwo-czyli-szwedzki.html/
maliny migdały
truskawki pistacje
aKCJA:
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Nagrzewamy piekarnik na 180 st.
Jajka ucieramy z cukrem, dodając go stopniowo, na puszystą masę.Dolewamy powoli wrzątek delikatnie mieszając.
Łączymy mąkę z jajkami.
Wlewamy do formy wyłożonej papierem na spodzie i posmarowanej masłem po bokach.
Pieczemy w 180 st. ok 30 minut.
Kiedy biszkopt przestygnie kroimy go na 3 blaty.
Każdy nasączamy malinówką lub wódką zmieszaną z sokiem malinowym.
Układamy warstwę malin i warstwę kremu śmietanowego.
Ozdabiamy i voila'
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz