Udały się przez przypadek. Totalnie. To ulubione ciastko Małysza.
A wystarczyło :
1 opakowanie ciasta francuskiego
cukier drobny i cynamon mielony
odrobina mąki do oprószenia
Kompletnie nie potrafiłam sobie poradzić ze zwinięciem klasycznych palmierów,więc zrobiłam małe ślimaki...
Ciasto oprószyłam mąką, pospałam cukrem i cynamonem z obu stron.
zrolowałam, pocięłam na plasterki, które lekko rozwałkowałam.
Takie rozwałkowane ślimaki posypałam cukrem z obu stron. Piekłam na papierze po 10 minut (aż będą zrumienione) z każdej strony w 200 st.
Bardzo apetyczne ;) Do herbatki zjadłabym bardzo chętnie;)
OdpowiedzUsuńjednego takiego do kawy porposzę !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam gorąco.
dzięki za komentarze :] pozdrawiam serdecznie!!
OdpowiedzUsuńmniam mniam
OdpowiedzUsuń;)