Niby banalne ale jakie ładne.
a ja dzisiaj mam ochotę na łatwe i przyjemne.
I ogólnie czwartek - kryzys.
Ciasto cynamonowe/ czyli, że w przepisie będzie cynamon/
jajko
mleko
mąką pszenna
cukier waniliowy
cukier
cynamon.
Wszystkie składniki miksujemy na gęste ciasto naleśnikowe.
Wszystko robiłam na oko, więc nie podaję dokładnych miar, ale 1 jajko wystarczyło na całego dużego ananasa.
Świeżego ananasa najpierw kroimy w plastry, odzieramy ze skóry i wydłubujemy środek,
następnie zanurzamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Moja siostra zawsze się bulwersowała,że wrzucam rzeczy na zimny olej. I tak, to prawda, nigdy przenigdy nie należy tego robić, bo wtedy rzecz będzie strasznie tłusta i obleśna.
A dzięki rozgrzaniu patelni bardzo mocno mamy ananasa w chrupiącym, cienkim cieście "]
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz