mojemoko |
Krem do tej tarty pomarańczowej jest tak pyszny, że dziś zrobiłam go bez spodu. Rozpieszczanie się weekendowe czas zacząć!
Przepis za Komarką:
(użyłam połowy porcji)
1/2 szklanki swieżo wycisniętego soku z pomarańczy,
1 łyżka swieżo wyciśniętego soku z cytryny,
1/4 szklanki bitej śmietany,
1/3 szklanki sera mascarpone
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego,
1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy,
5 żółtek,
1 łyżka swieżo wyciśniętego soku z cytryny,
1/4 szklanki bitej śmietany,
1/3 szklanki sera mascarpone
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego,
1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy,
5 żółtek,
Zapiekamy w 180 st. Ok 30 minut.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz