czwartek, 14 listopada 2013

biały hummus/ white bean hummus i flatbread

Pin It

Zaproponowałam tę wersję hummusu KP i Małyszowi i obie na początku miały wątpliwości, czy okropna fasola będzie im smakowała. Obie są zachwycone :)


po prostu cieciorkę zamieniamy na drobną białą fasolkę ugotowaną do miękkości.

Chlebki z pełnego ziarna/ Whole wheat flatbread
8 małych sztuk

250 gr mąki z pełnego przemiału
250 gr jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wyrabiamy w robocie kuchennym na gładkie ciasto. 
Dzielimy na 8 równych części. Kulki ciasta rozpłaszczamy i wałkujemy na grubość kilku mm. Placki przekładamy papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały.
Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni, aż lekko urosną i się zrumienią. 
Wystarczy kilka minut. 



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz