Zaproponowałam tę wersję hummusu KP i Małyszowi i obie na początku miały wątpliwości, czy okropna fasola będzie im smakowała. Obie są zachwycone :)
Przepis jest identyczny jak tu: http://mmeticonderoga.blogspot.com/2013/10/hummus.html
po prostu cieciorkę zamieniamy na drobną białą fasolkę ugotowaną do miękkości.
Chlebki z pełnego ziarna/ Whole wheat flatbread
8 małych sztuk
250 gr mąki z pełnego przemiału
250 gr jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrabiamy w robocie kuchennym na gładkie ciasto.
Dzielimy na 8 równych części. Kulki ciasta rozpłaszczamy i wałkujemy na grubość kilku mm. Placki przekładamy papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały.
Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni, aż lekko urosną i się zrumienią.
Wystarczy kilka minut.
Tu możecie podpatrzeć jak to robi Jamie: http://www.jamieshomecookingskills.com/recipe.php?title=easy-flatbreads
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz